Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: namazda gülmek  (Okunma sayısı 8357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ferrari

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
namazda gülmek
« : 09 Mart 2018, 12:43:55 »
s.a bir kişi namazda sesli gülerse abdestinin ve namazının bozulacağını biliyor ama bir ortamda gülüyor kimse farketmiyor bu kişi namazı bozulmasına rağmen insanlar var diye bozup baştan kılmaktan çekiniyor ve devam ediyor hükmü ne olur?

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1244
Ynt: namazda gülmek
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2019, 22:02:40 »
Soru: bir kişi namazda sesli gülerse abdestinin ve namazının bozulacağını biliyor ama bir ortamda gülüyor kimse farketmiyor bu kişi namazı bozulmasına rağmen insanlar var diye bozup baştan kılmaktan çekiniyor ve devam ediyor hükmü ne olur?

Cevap: Bir kimse namazda yüksek sesle gülerse Hanefi mezhebine göre abdesti ve namazı bozulur fakat diğer mezheplere göre sadece namazı bozulur, abdesti bozulmaz. Bir kişi cemaat namazı kılıyor ve yüksek sesle gülüyorsa zaten onunla beraber namaz kılanlar Hanefi mezhebine tabi iseler abdestini yenilemesini söylerler, diğer mezheplerden birine tabi iseler namazını tekrar kılmasını söylerler. Sizin sorunuzda bu kişi sanki tek başına ya da bu hükmü bilmeyen bir topluluk içerisinde namaz kılıyor da yüksek sesle güldüğü zaman kimse onu fark etmiyor ve o da namazını tekrar kılmaktan veya yeniden abdest almaktan çekindiği için namazını kılmaya devam ediyor.

Eğer İslam’ın bu konudaki hükmünü biliyor ve bu şekilde namaz kılmayı caiz görüyorsa küfre girer. Eğer sadece namazın bozulup abdestin bozulmadığına inanan bir kimse ise abdestini yenilemeden namazını iade etmesinde bir sakınca olmaz çünkü bir mezhebe uymuş olur. Namazının bozulduğuna inanır ve yaptığı amelin caiz olmadığına inanarak böyle yaparsa namaz kılmamış, boşu boşuna hareket yapmış sayılır.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google