Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Tesettür  (Okunma sayısı 7556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hureyre17

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Tesettür
« : 23 Şubat 2018, 02:14:34 »
Selamunaleykum

Bir kadın evinin bahçesine koyu renkli bir etek üzerine  gene koyu renk bir tunik giydiği halde çıkabilir mi?
Üzerine giydiği tunikte gene dar olmayan bol olan bir kıyafet.
Tesettürü sağlamış olur mu?

Çevrimdışı Akidetul İslam

  • Site Yetkilisi
  • *****
  • İleti: 443
Ynt: Tesettür
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2019, 21:58:02 »
Soru: Bir kadın evinin bahçesine koyu renkli bir etek üzerine  gene koyu renk bir tunik giydiği halde çıkabilir mi? Üzerine giydiği tunikte gene dar olmayan bol olan bir kıyafet. Tesettürü sağlamış olur mu?

Cevap: Müslüman bir kadın, sokağa çıkarken tesettürüne dikkat ettiği gibi, yabancı bakışlara maruz kalma ihtimali olan balkon veya bahçe gibi yerlere çıktığında ya da evinin camından başını uzattığında da aynı tesettürü koruması gerekir. Aksi halde haram işlemiş olur. Tesettürü sağlamak için koyu renkli giyinmenin yanı sıra kıyafetin yeterince kalın olması, vücut hatlarını belli etmeyen bol bir kıyafet olması ve dikkat çekmemesi gerekir. Bu şartları karşılayan kıyafetler ile tesettür sağlanmış olur ve dışarı çıkılabilir.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google