Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: E471  (Okunma sayısı 85358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Saadet

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 11
E471
« : 27 Ağustos 2013, 07:33:21 »
S.a
E471 maddesi olarak gıdalarda bulunan sığır jelatini  bir diğer adıyla hayvansal yağ, dondurma, pasta, krem şanti ve bir çok alanda kıvam arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Detayını araştırdığımızda elde edilen bu yağın her türlü hayvanın kemiği, derisi vs. kullanılarak üretildiği kesindir.Üstelik türkiyede bu üreticiliği kabul eden hiçbir firma bulunmamaktadır. Bu yüzden gelen yağlar yurt dışından ithal gelmektedir. Gıdaların üzerinde her ne kadar domuz yağı ve katkıları yoktur yazısı bulunsada uzmanlar tarafından '' % bitkiseldir '' yazısı bulunmayan gıdalara güvenmeyin deniliyor. Bu durumda bu gıdaların tüketilmesi ne kadar uygundur?
Ve sen yine denendiğinde,
Ve yine kalbin daraldığında,
Ve yine bütün kapılar kapandığında,
Ve yine ne yapman gerektiğini bilmediğinde,

Uzun Uzun düşün ve yaradanını hatırla.. Allah kuluna kafi değil mi? 

Çevrimdışı Musab_EL-Muslim

  • Girişimci Üye
  • ***
  • İleti: 195
Ynt: E471
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2013, 13:45:49 »
İleride Ekmekte bile böyle maddeler çıkarsa şaşırmam...
De ki: Ey kendi nefislerine karşı aşırı davranan kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Muhakkak ki Allah; günahları bağışlar. Çünkü O; Gafur’dur, Rahim’dir(Zümer:39)

Çevrimdışı İnşirâh

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1257
Ynt: E471
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2013, 10:38:17 »
Aleykum selam.

Soru: E471 maddesi olarak gıdalarda bulunan sığır jelatini  bir diğer adıyla hayvansal yağ, dondurma, pasta, krem şanti ve bir çok alanda kıvam arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Detayını araştırdığımızda elde edilen bu yağın her türlü hayvanın kemiği, derisi vs. kullanılarak üretildiği kesindir.Üstelik türkiyede bu üreticiliği kabul eden hiçbir firma bulunmamaktadır. Bu yüzden gelen yağlar yurt dışından ithal gelmektedir. Gıdaların üzerinde her ne kadar domuz yağı ve katkıları yoktur yazısı bulunsada uzmanlar tarafından '' % bitkiseldir '' yazısı bulunmayan gıdalara güvenmeyin deniliyor. Bu durumda bu gıdaların tüketilmesi ne kadar uygundur?
 
Cevap: Jelatin dönüşüme uğramış bir maddedir. Yani jelatin, dönüşüm sonucu artık et ve kemikle alakası olmayan ayrı bir madde hâline gelmiştir. İçkinin sirkeye, etin tuza dönüşmesi gibi... Haram olan bir madde, helal olan bir maddeye dönüşürse bu madde artık helal olur. Dolayısıyla hangi maddeden imal edilirse edilsin, bu gibi jelatinleri kullanmak caizdir. Çünkü artık temiz olan başka bir maddeye dönüşmüştür.
Deseler ki "İslam'ın pınarından içmek suç"
O suçu kabullenir, içerim avuç avuç ...

Çevrimdışı Abdulhakem El İslamboli

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Ynt: E471
« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2014, 17:22:12 »
Selamu Aleykum.''Haram bir maddenin helale dönüşmesi'' meselesini delilleriyle beraber biraz açarmısınız?İmamlar bu konuda neler söylemişlerdir?

Çevrimdışı İbn Uyeyne

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
Ynt: E471
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2015, 20:57:52 »
Domuz jelatini sizce helal midir ? Bu sözlerinizi delillendirir misiniz ?

Çevrimdışı yatalya

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: E471
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2015, 22:10:13 »
sonuç?


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Facebook  Twitter  Google  Google