Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Sünnet Olan Gusüller  (Okunma sayısı 3763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı er-Razi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1574
Sünnet Olan Gusüller
« : 09 Ağustos 2021, 12:17:05 »
"الْأَغْسَالُ الْمَسْنُونَةُ"
Sünnet Olan Gusüller:

"وَسَنَّ رَسُولُ اللَّهِ - صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ - الْغُسْلَ لِلْجُمُعَةِ وَالْعِيدَيْنِ وَالْإِحْرَام وعَرَفَةَ" 
Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem cuma günü, iki bayram günü, ihrama girmek için ve Arefe günü gusletmeyi sünnet kılmıştır.

"وَلَيْسَ فِي الْمَذْيِ وَالْوَدْيِ غُسْلٌ وَفِيهِمَا الْوُضُوءُ"
Mezi(1) ve vedinin(2) çıkmasından dolayı gusletmek gerekmez ancak abdest almak gerekir.

____________________________________________________________________________________________________
(1) Mezi; ince ve yapışkan bir sudur, şehvet esnasında çıkar. Örneğin; kişinin hanımıyla oynaşması, cimayı düşünmesi veya cima yapmayı istemesi durumunda çıkar. Fakat çıkması fışkırma şeklinde olmaz. Çıkmasından sonra kişinin şehveti dinmez. Çıktığında her zaman hissedilmeyebilir. Hem erkeklerden hem de kadınlardan çıkabilir fakat kadınlardan daha çok çıkar. Âlimlerin ittifakı ile necistir. Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem mezi çıktıktan sonra ferci (ön avret mahallini) yıkamayı emretmiştir.
(2) Vedi; idrardan sonra çıkan kalın beyaz bir sudur. İcmayla necistir.




SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google