Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Guslün Sünnetleri  (Okunma sayısı 2816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı er-Razi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1574
Guslün Sünnetleri
« : 09 Ağustos 2021, 12:11:16 »
"سُنَّةُ الْغُسْلِ"
Guslün Sünnetleri:

"وَسُنَّةُ الْغُسْلِ : أَنْ يَبْدَأَ الْمُغْتَسِلُ فَيَغْسِلَ يَدَيْهِ وَفَرْجَهُ وَيُزِيلَ نَجَاسَةً إنْ كَانَتْ عَلَى بَدَنِهِ ثُمَّ يَتَوَضَّأَ وُضُوءَهُ لِلصَّلَاةِ إلَّا رِجْلَيْهِ  ثُمَّ يُفِيضَ الْمَاءَ عَلَى رَأْسِهِ وَسَائِرِ جَسَدِهِ ثَلَاثَاً ثُمَّ يَتَنَحَّى عَنْ ذَلِكَ الْمَكَانِ فَيَغْسِلَ رِجْلَيْهِ"
Gusledecek olan kimse, gusletmeye öncelikle elleri ve fercini (avret mahallini) yıkamakla başlar ve bedeninde bir necaset varsa onu giderir. Sonra namaz abdesti gibi abdest alır ancak ayaklarının bulunduğu yerde vücudundan akan su birikirse ayaklarını yıkamayı en sona bırakır. Sonra başına ve bütün bedenine üç defa su dökerek hiç kuru yer kalmayacak şekilde yıkar. Eğer gusül aldığı yerde su birikmişse en sonda gusül aldığı yerden biraz uzaklaşıp ayaklarını yıkar.

"وَلَيْسَ عَلَى الْمَرْأَةِ أَنْ تَنْقُضَ ضَفَائِرَهَا فِي الْغُسْلِ إذَا بَلَغَ الْمَاءُ أُصُولَ الشَّعْرِ"
Saçları örgülü olan kadının, gusül abdesti alırken eğer su saç diplerine ulaşıyorsa saç örgülerini çözmesi gerekmez.



SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google