Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Allaha İman  (Okunma sayısı 5234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Abu İshak

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Allaha İman
« : 24 Ocak 2019, 16:12:31 »
Esselamun Aleykum ve  Rahmetullahi ve  Beraketuhu
Allah subhanehu ve teala  yerden zaman dan münezzehtir.Günümüzde insanlar Allaha yemin ederken veya Allah şahit derken elleiyle veya gözleriyle semaya bakıyorlar.Bir müslümanın karşıdaki bu kişiye tavrı ne olacak ve bu yapılan eylem müslümanı bağlayıcımıdır.?
Yardımcı olursanız sevinirim Allah razı olsun...
Esselamun Aleykum ve  Rahmetullah

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1245
Ynt: Allaha İman
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2019, 22:16:03 »
Soru: Allah subhanehu ve teala  yerden zaman dan münezzehtir.Günümüzde insanlar Allaha yemin ederken veya Allah şahit derken elleiyle veya gözleriyle semaya bakıyorlar.Bir müslümanın karşıdaki bu kişiye tavrı ne olacak ve bu yapılan eylem müslümanı bağlayıcımıdır.?

Cevap: Yer olarak kastetmeden, Allah (c.c)’a yücelik kastıyla eli veya gözleri göğe çevirmekte bir sakınca yoktur. Sakıncalı olan, Allah’a yer isnat etmektir. Buna göre kişiye niyeti sorulur ve ona göre hareket edilir.

Gök (sema), duanın kıblesidir, Kâbe’nin namazın kıblesi olması gibi. Bir insan dua ederken göğe bakar veya ellerini göğe doğru açarsa duanın kıblesine yönelmiş olur. Yoksa asla bu hareketi, Allah’ın semada yeri olduğu anlamında değildir. Allah’a yer isnat eden kişi küfre girer. Çünkü Allah, yerden ve mekândan münezzehtir.

Allah’a yer isnat eden kişi, Allah’ı sınırlandırmış olur ki bu, apaçık bir küfürdür. Yer, mahluk olan bir şeydir. Allah (c.c) yeri yaratmadan önce vardır.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google