Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Sergi  (Okunma sayısı 6976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umeyrmusab

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Sergi
« : 26 Eylül 2018, 15:44:55 »
Selamunaleykum. Bi sergi var yazı ile ilgili. müslüman kimsenin yazısı da bu sergide sergilenecek. Herkesin yazısının altında ismi yazılı. Kafir kimselerin yazıların da şirk küfür söz ü yok. Lakin eğer varsa yada Atr ün sözünü yazmışlar ise müslüman kimsenin yazısının o ortamda sergilenmesinin sakıncası var mı ?

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1245
Ynt: Sergi
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2019, 00:13:47 »
Soru: Bi sergi var yazı ile ilgili. müslüman kimsenin yazısı da bu sergide sergilenecek. Herkesin yazısının altında ismi yazılı. Kafir kimselerin yazıların da şirk küfür söz ü yok. Lakin eğer varsa yada Atr ün sözünü yazmışlar ise müslüman kimsenin yazısının o ortamda sergilenmesinin sakıncası var mı ?

Cevap: Hayır, sakınca yoktur. Müslümanı onun yazdığı yazı bağlar, başkasının yazısı onu bağlamaz.

Kâbe etrafında birçok puta tapıldığı ve orada müşrikler şirk sözlerle tavaf ettiği halde Rasulullah (s.a.s) orada tevhid sözlerini söyleyerek tavaf ediyordu.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google