Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Soru  (Okunma sayısı 7017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ebu Mesih

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Soru
« : 13 Ağustos 2018, 14:45:26 »
Müşrik kadınlarla evlenmenin hükmüm ile ilgili soru sormuştuk biraz aciliyeti var öncelik verebilirmisiniz

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1244
Ynt: Soru
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2019, 00:16:50 »
Soru: Müşrik kadınlarla evlenmenin hükmüm ile ilgili soru sormuştuk biraz aciliyeti var öncelik verebilirmisiniz

Cevap: Allah (c.c) muhsan, tesettürlü ve iffetli Hristiyan ve Yahudi kadınlar hariç, müşrik kadınlarla evlenmeyi haram kılmıştır.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:
(Ey iman edenler!) İman etmedikçe sakın (Yahudi ve Hristiyan kadınları hariç) müşrik kadınlarla evlenmeyin!” (Bakara: 221)

Nikâh, kişinin kendisine haram olan kişiyi helal kılması maksadıyla yapılır. Nikâhın bundan başka bir anlamı yoktur. Bu sebeple Allah’ın haram kıldığı bir kadınla nikâh akdi yapan kişi, Allah’ın haramını helal kıldığından ötürü kâfir olur.

Bu hükmün pratik uygulamasına şu hadisede şahit olmaktayız:

Bera bin Âzib (r.a) şöyle dedi: "Dayım Ebu Burde, elinde sancak ile yanımdan geçti. Ona: "Nereye gidiyorsun?" diye sordum. Bana şöyle cevap verdi: "Rasulullah (s.a.s) beni, babasının hanımıyla evlenen birini öldürüp malını da ganimet olarak almam için gönderdi." (Ebu Davud, Tirmizî, Neseî, İbni Mace, Ahmed. Hadisin senedi sahihtir.)

Bu rivayette bahsi geçen kişi zina işlediği için değil, ebedi evlenilmesi haram olan üvey annesiyle evlenme akdi yaparak Allah’ın haramını helalleştirdiği için küfre girmiş, mürted olarak öldürülmüş ve malı beytulmale verilmiştir. Bu kişiyi öldürmeye giden askerler de ona “Sen bu yaptığını haram mı, yoksa helal mi görüyorsun?” diye sormadan, uyarmadan ve tevbeye çağırmadan, ona İslam’a savaş açan harbî hükmünü vererek direkt kellesini kesip malını ganimet olarak almışlardır. İşte bu muamele sadece İslam’a savaş açmış mürtedlere yapılır, günahkâra yapılmaz.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google