Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Döviz ve altin  (Okunma sayısı 7169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Abdulbaki

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Döviz ve altin
« : 21 Haziran 2018, 12:58:44 »
Selamun aleyküm elimde 1000 TL cinsinden para var.
Paramin değer kaybetmemesi için ben bu paraya karşılık dolar,euro veya altın almak istiyorum.
Bu paralarin değeri düşedebiliyor veya yükselebiliyor. 1000 tl'ye almış oldugum dolar,euro veya altın tekrardan bozdurmak istediğimde 2000 tl olarak tekrar karsılık bulsa bu paranın hükmü nedir? Kumar olurmu?

Çevrimdışı Akidetul İslam

  • Site Yetkilisi
  • *****
  • İleti: 443
Ynt: Döviz ve altin
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2019, 22:26:50 »
Soru: Elimde 1000 TL cinsinden para var. Paramin değer kaybetmemesi için ben bu paraya karşılık dolar,euro veya altın almak istiyorum. Bu paralarin değeri düşedebiliyor veya yükselebiliyor. 1000 tl'ye almış oldugum dolar,euro veya altın tekrardan bozdurmak istediğimde 2000 tl olarak tekrar karsılık bulsa bu paranın hükmü nedir? Kumar olurmu?

Cevap: Döviz ya da altın bozdurmak kumar değil, ticarettir. Çünkü bu sarraflıktır ve bir malı başka bir mala çevirmektir. Kumar ile bir ilgisi yoktur.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google