Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: ilim yapmamak  (Okunma sayısı 5357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hak yol islam

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
ilim yapmamak
« : 31 Mayıs 2018, 00:49:28 »
bir müslümanın hiç ilim yapmayıp sadece dünyalık çıkarlar için çalışmasının ve ilim yapılan bir yerde haram olan şeylr izlemesinin hükmü nedir. ( sürekli uyarıldığı halde uyarılara hiç kulak asmayıp aynı şekilde devam ediyor )

Çevrimdışı Akidetul İslam

  • Site Yetkilisi
  • *****
  • İleti: 443
Ynt: ilim yapmamak
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2019, 10:51:33 »

Soru: bir müslümanın hiç ilim yapmayıp sadece dünyalık çıkarlar için çalışmasının ve ilim yapılan bir yerde haram olan şeylr izlemesinin hükmü nedir. ( sürekli uyarıldığı halde uyarılara hiç kulak asmayıp aynı şekilde devam ediyor )

Cevap: Bir Müslümanın, farz olan ilimleri öğrenmeyi ihmal edip hafife alması küfürdür. Kendisine farz olan ilimleri elde ettikten sonra farz olmayan ilimlerde ihmalkâr davranır ise bu kişi kafir olmaz, duruma göre haram ya da mekruh işlemiş ve İslam'da uygun olanı yapmamış olur.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google