Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Kına Gecesi  (Okunma sayısı 8193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1245
Kına Gecesi
« : 28 Şubat 2018, 00:09:33 »
Soru: islamda kina gecesinin olmadigini duydum dogruluk payi nedir

Cevap: İslam’da kına gecesi diye bir gece ve bu geceyi kutlamak şeklinde bir şey olmadığı doğrudur. Bu şekilde bir gece düzenlemek kâfirlerin âdeti olup bidat olan bir uygulamadır. Ayrıca böyle bir gece düzenlemenin altında yatan zihniyette şirk söz konusudur. Şöyle ki; bu gecede yakılan kınanın hem geline hem de orada bulunan bekâr kızlara uğur getireceği inancı vardır. Kına yakarken birtakım dilekler de tutulmaktadır. Kına gecesini bu şekilde uğur getirdiği niyetiyle yapmak şirktir.

Şayet kadınlar kendi aralarında toplanıp gelinle son günü geçirme, onu yolcu etme amacıyla bir araya gelecekse; bu toplanmalarının kına gecesi için olmadığını açıklamalı, o gece yapılan amellerin kına gecesine özgü olmaması gerekir. Örneğin; kına yakmak, o gecede okunan meşhur türküyü okumak, mumlar yakmak vb...

Son günde toplanıp caiz olan şeyleri yapmalarında bir mahzur yoktur.

İslam’da gelini süslemek vardır, fakat bu şekilde geceler düzenlemek yoktur. Müslümanların bu şekilde bir gece düzenlemeden gelini süslemek için kına sürmelerinde bir sakınca yoktur.



SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google