Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Zekat  (Okunma sayısı 7457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebu abbas

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Zekat
« : 16 Ekim 2017, 21:47:12 »
S.A ZEKAT VERMEYEN MUSLUMANIN HUKMU NEDIR ..ZEKAT VERECEK NISAB MİKTARINA SAHIP GAYRIMENKULLERI VAR BU MUSLUMANIN AMA  MALININ ZEKATI ISTENINCE PARAM YOK VEYA OLUNCA VERIRIM GİBİ SÖZLER SOYLUYOR

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1245
Ynt: Zekat
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2019, 22:00:29 »
Soru: ZEKAT VERMEYEN MUSLUMANIN HUKMU NEDIR ..ZEKAT VERECEK NISAB MİKTARINA SAHIP GAYRIMENKULLERI VAR BU MUSLUMANIN AMA  MALININ ZEKATI ISTENINCE PARAM YOK VEYA OLUNCA VERIRIM GİBİ SÖZLER SOYLUYOR

Cevap: Hanefiler, Malikiler ve Şafiilere göre; zekâtın farziyetini inkâr etmeyerek zekât vermeyen Müslümanlardan zekât zorla alınır. Gerekirse bunlara savaş açılır. (El-Şerhu’s-Sağîr l/239, 679; Kifâyetü’l-Taub 2/252; el-Mecmû’ 5/356)

Hanbelilerin bir görüşüne göre; farziyetini inkâr etmeyerek zekât vermeyen kâfir olur. Diğer bir görüşüne göre ise farziyetini inkâr etmeyerek zekât vermeyen kâfir olmaz. Ancak zekâtla birlikte malının yarısı zorla alınır. (El-Muğni 2/427-428)

Eğer kişi farziyetini inkâr ederek zekât vermiyorsa icma ile kâfir olur.

Zekâtın farziyetini inkâr etmeyen kişi zekât vermeyi geciktirirse geciktirdiği sürece haram işlemiş olur. Dolayısıyla gayrimenkul malı olan kişinin, “Zekâtımı ödeyeceğim ama nakit param yok.” sözü batıl bir söz olup onu haramdan kurtarmaz, gayrimenkul mallarını satıp zekâtını öder.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google