Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: İkrah temyiz.  (Okunma sayısı 7875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İslam neferi

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
İkrah temyiz.
« : 19 Ağustos 2017, 22:49:58 »
http://www.davetulhaq.com/tr/forum/index.php?topic=18786.0
İkrah anlıktır temyiz uzun süren bir küfürdür bu durumda temyize nasıl ruhsat vardır açıklaya bilir misiniz

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1244
Ynt: İkrah temyiz.
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2019, 22:24:53 »
Soru: http://www.davetulhaq.com/tr/forum/index.php?topic=18786.0
İkrah anlıktır temyiz uzun süren bir küfürdür bu durumda temyize nasıl ruhsat vardır açıklaya bilir misiniz

Cevap: Soru ve cevaba dikkat ederseniz ikrah şartlarının tam olarak tahakkuk ettiği bir durumdan bahsediliyor. İkrah ruhsatının kullanılabilmesi için elbette küfrün devamlılık arz etmemesi gerekir. Soruda bahsi geçen kimsenin elinde de öyle bir delil var ki bu delili mahkemeye sunduğu zaman mahkeme onu tek celsede serbest bırakacak; yani bu mahkeme birkaç celse sürmeyecek. Ve adam bu delilinin masumluğunu ispatlama noktasında kesin olduğuna, bütün avukatların ikrarıyla hüküm vermiştir. Yani “Ben bir temyize başvurayım, belki delilim kabul edilir.” ihtimaliyle başvurmamıştır. Bu da ikrahın “İkrah anlık meselelerde geçerlidir.” ve “İkrahta ikrah edilen şeye icabet edildiğinde kesin olarak bırakılacağından emin olmak.” şartlarına girmektedir. 

Şu bir gerçektir ki zamanımızda tağuti mahkemelerde hâkimin %100 beraat hükmü vereceği her zaman bilinmeyebilir. Dolayısıyla pratikte tağuta muhakeme olmanın ikrah şartları zor gerçekleşir. Fakat sitede teorik ilmi anlatılmıştır. Herkes kendi hâlini ve yaşadığı ortamda başvuracağı mahkemenin durumunu daha iyi bilir. Bu sebeple teorik hükmü verilmiştir. Ancak pratikte bildiğimiz şu ki yaşadığımız yerlerde tağutun mahkemesine başvurmanın ikrah şartları zor gerçekleşir.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google