Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: aşure tatlısı almanın hükmü nedir  (Okunma sayısı 7837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ebu Bekr

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
aşure tatlısı almanın hükmü nedir
« : 13 Haziran 2017, 13:33:54 »
sa müşriklerin aşure gününde ikram ettikleri aşurenin almanın hükmü nedir?

Çevrimdışı Akidetul İslam

  • Site Yetkilisi
  • *****
  • İleti: 443
Ynt: aşure tatlısı almanın hükmü nedir
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2019, 23:02:54 »
Soru: müşriklerin aşure gününde ikram ettikleri aşurenin almanın hükmü nedir?

Cevap: Aşure gününde aşure yapılması hakkında bize ulaşan sahih bir rivayet yoktur. Dolayısıyla bu amel eğer ibadet maksadıyla yapılırsa bu, İslam’da yeri olmayan bir bid’attir ve haramdır.

Eğer o gün bir kimse ibadet maksadıyla aşure getirmişse ona, İslam'da böyle bir amelin olmadığı ve buna inanmanın caiz olmadığı anlatılır. O kişi ister yaptığının haram olduğunu kabul etsin ister etmesin, getirdiği ikram alınmaz.

Aşure gününde değil de başka bir zamanda aşure yapılmış ve yemek yedirerek sevap kazanmak amacıyla ikram olarak dağıtılmış ise bu ikram alınabilir. Çünkü burada niyet, komşuya ikram etmektir ve bu sünnettir.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google