Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: eczanede çalışmak  (Okunma sayısı 9182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ecmel

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
eczanede çalışmak
« : 03 Ağustos 2015, 23:13:57 »
bu soru hakkın da bilgi

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1244
Ynt: eczanede çalışmak
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2019, 00:29:05 »
Soru: eczanede çalışmak, bu soru hakkın da bilgi

Cevap: İlaçta alkolün katkı maddesi olarak bulunması ile eritici olarak bulunması arasında fark vardır. İçerisinde katkı maddesi olarak alkol, şarap gibi maddeler bulunan ilaçları kullanmak ve satmak caiz değildir. Fakat çok az miktarda eritici madde olarak bulunmasına, bazı âlimler şu kaideye dayanarak cevaz vermişlerdir: “Bir madde, başka bir maddeyle karıştığında karıştığı maddeye nazaran çok az ise özelliklerini kaybettiği için yok hükmündedir.”

Eczacı, hangi ilacı satıp hangisini satmayacağına kendisi karar verir. Bu sebeple alkolün katkı maddesi olarak içinde bulunduğu ilaçları satmamak şartıyla eczacılık yapabilir.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google