Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Askerlik  (Okunma sayısı 8447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlim Talebesi

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 22
Askerlik
« : 20 Ekim 2013, 15:34:47 »
1.Günümüzde Tağut’un askeriyesin de casusluk yapılabilir mi? Casus olmak için emir (Halife),halife’nin olabilmesi için hilafet devleti’nin olması gerekiyor şartı var mı?

2.Bedelli asker(Paralı ) yazılan dilekce de herhangi bir tahrif sözkonusu mu? Sonuc olarak bu savcılığa ithafen yazlıyor. Onlarda böyle istekte bulunmanın hükmü nedir?



Çevrimdışı er-Razi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1574
Ynt: Askerlik
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2013, 19:07:26 »
Soru: Günümüzde Tağut’un askeriyesin de casusluk yapılabilir mi? Casus olmak için emir (Halife),halife’nin olabilmesi için hilafet devleti’nin olması gerekiyor şartı var mı?
 
Cevap: Günümüzde tağutun askeriyesinde casusluk yapılmaz. Çünkü zamanı değildir. Ayrıca casusluk, karşı taraftan birtakım bilgiler elde etmek için yapılır ve o bilgiler ise bir kenarda saklanmak için değil, sıcak savaşta istifade etmek için kullanılır. Casusluk, kâfirlerin ordusundan birtakım bilgiler elde edinerek, bu bilgileri Müslümanların ordusuna vermek ve böylelikle Müslümanların muzaffer olmasını sağlamak için yapılır. Eğer Müslüman ordunun emiri, halifesi yoksa, edinilen bu bilgiler Müslümanlara bir fayda sağlamaz. Dolayısıyla halife veya emirin emri olmadan casusluk yapılamaz.


Soru: Bedelli asker (Paralı) yazılan dilekce de herhangi bir tahrif sözkonusu mu? Sonuc olarak bu savcılığa ithafen yazlıyor.
 
Cevap: Öncelikle askerlik bizatihi küfür değil, bigayrihi küfürdür. Ancak askerlik hizmetini küfür işlemeden yapmak çok zordur. Dolayısıyla biz, hiç kimsenin oraya gitmesini tavsiye etmeyiz. Ve eğer bir Müslüman oraya giderse, küfür ve şirk işlemediği sabit oluncaya kadar zahiren kendisine kâfir hükmü veririz.
 
Askerlik konusu çok geniştir. Bu mesele hakkında Davetulhak Sitesi'nde yazılar yazdık. Oradan bu yazıları okuyabilirsiniz.
 
Bedelli askerlik için dilekçe yazma meselesine gelince; bedelli askerlik için dilekçe yazılırken çok dikkatli bir şekilde yazılması gerekir. Eğer dikkatli yazılmaz ve küfür içeren ifadeler kullanılırsa, bu, küfür olur.

 
Soru: Onlardan böyle istekte bulunmanın hükmü nedir?
 
Cevap: Bu, dilekçede yazılan isteğe bağlıdır. Çünkü bir kelime, bir söz, bir cümle manayı değiştirebilmektedir. Dolayısıyla onlardan böyle bir istekte bulunan kimseye hüküm verebilmek için önce yazdığı dilekçeyi okumamız gerekir


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google