Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Hadis Mealleri  (Okunma sayısı 7715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Talebe

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 67
Hadis Mealleri
« : 21 Eylül 2013, 21:43:55 »
Arapçadan tercüme edilmiş Hadislerin anlamı  hangi dile tercüme edilirse edilsin manasını korunuyormu;Mesela arapça hadislerin manası korunuyor peki  Türkçeye çevrilmiş ve türkçe olarak yazılan hadislerde Meal olarakta Allah tarafından korunuyormu ?

Çevrimdışı Akidetul İslam

  • Site Yetkilisi
  • *****
  • İleti: 443
Ynt: Hadis Mealleri
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2013, 18:13:42 »
Cevap: İster Kur'an olsun ister hadis olsun, farklı dillere tercüme edildiği zaman hepsi Arapça olarak söylenilmek istenilenin gerçek manasını tam olarak karşılayamaz. Sadece bir kısım ayetler ve hadisler başka dile tercüme edildiği zaman tam olarak manasını karşılar. Aslıd-dinle alakası olan meseleler bu kısma girer. Örneğin; tevhidin nasıl sağlandığı, şirkten nasıl kaçınılması gerektiği vs... İşte aslıd-dinle alakası olan meselelerde tercüme edilen mana gerçekliğini korur. Namaz nasıl kılındığı,  zekâtla ilgili hükümler vs. bunlarda da gerçek manasını muhafaza eder.

Bir kısmı diğer dillere tercüme edildiği zaman aynı manayı almaz. Gerçek manasını anlamak için Arapça bilmek gerekir. Arapça'yı iyi bilmeyen kişi anlatılmak isteneni tümüyle anlayamaz. Çünkü bazı manalar Arapça diline hastır. Bir kısmının manasını anlamak için Arapça dilini bilmek de yetmez; âlim olmak gerekir. Bazı ayetlerin manasını ise yalnız Allah (c.c)  bilir; bize düşen bu gibi ayetlerin gerçek manalarını Allah'a havale etmektir.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google