Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: sadaka  (Okunma sayısı 8651 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kurtuluş

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 11
sadaka
« : 14 Temmuz 2011, 23:39:22 »
yetim olan, kafirin çocuğuna sadaka verilir mi?

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1245
Ynt: Sadaka
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2011, 01:34:23 »
"Eğer sadakaları açıktan verirseniz bu iyidir. Eğer onu fakirlere  gizlice verirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. (Allah, sadakalarınız sebebiyle) sizin günahlarınızdan bir kısmını affeder. Şüphesiz ki Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır." (Bakara: 271)

Bu ayete göre farz olmayan sadaka müslüman olsun kafir olsun (harbiler hariç) bütün fakirlere verilir. Çünkü Allah (c.c) bu ayette "fakirler" buyurmuş, "fakirleriniz" buyurmamıştır.

İbni Abbas (r.a)'dan şöyle rivayet edilmiştir:

"Ashab, müşrik olan akrabalarına az da olsa sadaka vermekten hoşlanmazlardı. Bu konuyu sorduklarında kendilerine müsaade edildi ve Bakara: 272 ayeti nazil oldu." (Nesei, Hakim, Bezzar, Taberani)

Fakat farz olan zekat ve fıtır sadakası yalnız müslümanlara verilir.


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google