Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Miras  (Okunma sayısı 19070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

  • Site Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1244
Ynt: Miras
« Yanıtla #15 : 24 Aralık 2010, 02:05:27 »
Şöyle izah edersem sanırım daha iyi anlayacaksınız:

Konuyu miras açısından değerlendirmeyin. Burada müşrik ve müslüman kardeşler arasındaki paylaşım, mal üzerinedir. Eğer miras olarak bakarsak olaya, o zaman hiç mal almaması gerekir ki İslam'a göre böyledir. Burada müslüman kişi mirastan hakkını değil, maldan alabildiğini alıyor. Yani "alabildiği kadar alması" miras hükmünden çıkmıyor. Bu sebeple yaptığı küfür olmuyor.

İlk mesajdaki soru davetulhaq.com sitesinde de sorulmuş. Kardeşlerimizin cevaplarını ve konuyla ilgili tartışmaları burdan okuyabilirsiniz.

Çevrimdışı Evvab

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 11
Ynt: Miras
« Yanıtla #16 : 24 Aralık 2010, 02:21:21 »
Okumuştum o bölümü ve cevap veren arkadaşların yazdıklarından anladığım mahkemesizde olsa kişinin İslam'ın hükmünü uygulamak zorunda olduğu aksi halde küfre düşeceğiydi.Son yazdığınız cevap kanaatimce daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim
En doğrusunu Allah-u Teala bilir..


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google