Hoş Geldiniz!

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için Giriş yapın.

Eğer üyeliğiniz yoksa Kayıt olun.

Gönderen Konu: Cemaleddin Kaplan 'ın İtikadı ?  (Okunma sayısı 23487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عبد الخافض الموحد

• Yeni Üye
  • *
  • Kanunlarımızı İnsanlar Yapıyordu ! Hz.Cafer (r.a.)
Cemaleddin Kaplan 'ın İtikadı ?
« : 10 Aralık 2011, 03:21:12 »
Selam Yalnızca Müslümanlaradır.

Bir zamanlar ''Hakimiyet Allah'ındır'' diyerek ortaya çıkan ve daha sonrasında Halifeliğini iddia eden,bazı vaazlarında Ziyaeddin el-Kudsi'nin İşte Müslüman adlı kitapçığının Arapça'sından da deliller getiren (başörtüsü mes'lesi gibi) Cemaleddin Kaplan'ın itikadı nasıldır ?
Müslüman mıdır Müşrik midir ? 

Çevrimdışı Hak Mücadelesi

• Site Yöneticisi
Ynt: Cemaleddin Kaplan 'ın İtikadı ?
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2011, 22:02:51 »
Cevap: Cemaleddin Kaplan'ın en son bildiğimiz hâli Müslüman olduğudur.

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2011, 20:00:43 »
Dikkat ettiğim bir husus şudur ki,Hak Yayınları'na nispet edilen herkes Cemaleddin Kaplan'a Müslüman hükmünü veriyor !

Ya O'nun küfrünü bilmediklerinden ya da hiç araştırmadan,duyduklarıyla iman ettikleri içindir.

Cemaleddin Kaplan'ın 1993'de kaleme aldığı ve 1997'de Hilafet Devleti Yayınları aracılığı ile çıkan BEYYİNELER -4- adlı kitapçığın 167-168.sayfalarında yazanları aktarıyorum ;

Ümmet-i Muhammed Gazetesi soruyor ;
Sayın el-Emir ven-Naib Cemaleddin Hocaoğlu!
Braunschweig şehrinde sizin hakkınızda yazılan bir bildiri elimize geçti.
Bu konuda düşünceleriniz nelerdir ?

Cemaleddin cevaplıyor ;
Bu bildiriyi hazırlayanlar gölgelerinden korktuklarından isim ve adreslerini bile verememişler.
Teşkilatımızı ağır suçlarla itham eden bildirinin sorumlularını layık oldukları MAHKEME MERCİİLERİNE ŞİKAYET EDİLECEKTİR.
BU HUSUSTA AVUKATLAR HAREKETE GEÇMİŞTİR...
------------------------------------------------------------------------------
Görüşünüz devam ediyor mu ?

Bide Şankıti ile ilgili bir soru sormuştum hala cevabını bekliyorum ?
Madem Şankıti kafirdir,Ziyaeddin el-Kudsi neden ona İmam diyerek alıntılar yapmıştır ?

• Site Yöneticisi
« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2011, 21:08:29 »

Cemaleddin cevaplıyor ;
Bu bildiriyi hazırlayanlar gölgelerinden korktuklarından isim ve adreslerini bile verememişler.
Teşkilatımızı ağır suçlarla itham eden bildirinin sorumlularını layık oldukları MAHKEME MERCİİLERİNE ŞİKAYET EDİLECEKTİR.
BU HUSUSTA AVUKATLAR HAREKETE GEÇMİŞTİR...

Eğer bu yazının ona ait olduğu kesin ve bu sözle tagutun mahkemesini kastediyor ise tekfir edilir. Bu meseleyi ona tabi olanlara sormak lazım. Onun küfrü ile ilgili başka kesin bir deliliniz var mı ?

Çevrimdışı ekrem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2011, 23:58:56 »

Dikkat ettiğim bir husus şudur ki,Hak Yayınları'na nispet edilen herkes Cemaleddin Kaplan'a Müslüman hükmünü veriyor !
Ya O'nun küfrünü bilmediklerinden ya da hiç araştırmadan,duyduklarıyla iman ettikleri içindir.

Hiç alakası yok. Tamamen ön yargılarla yapılmış bir yorum. Cemaleddin Kaplan her zaman "kemalist müslaman olur mu hiç?" sorusunu açık açık sormuş biri. Hilafeti kurmaya yeltenmiş. Hemde türkiyede. Noel-yılbaşı kutlamanın yanlışlığını anlatmış. Kuracağı islam devleti için anayasa yapmıştır. Bu anayasa'nın 4. maddesi: "hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır. devlet reisi bu hakimiyeti islam kanunlarına göre ve Allah adına icra ve murakabe eder." Hakka giden yol İslam devletinden geçer demiştir. En basitinden herhangibir video paylaşım sitesine "cemaleddin kaplan" yazarsanız bu tarz konulardan bahsettiği pek çok video bulabilirsiniz.

Yani demek istediğim şu: Adam hakkında çok ayrıntılı bir araştırma yapılmadığı sürece hep bu tarz bilgilere ulaşılıyor. Bu yüzdende "bildiğimiz hâli Müslüman olduğudur" cevabını aldınız. Bunun Hak Yayınlarıyla herhangibir alakası yok. Cemaleddin Kaplan hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmamıştır elbette çoğu kişi. Neden peki? Ona gelene kadar daha nice mesele var da ondan. Hem Cemaleddin Kaplanın müslüman olması ya da imansız olması ne bize çok bi etki eder ne de size. Dediğim gibi ona gelene kadar daha nice mesele olduğu için genelde kimse "cemaleddin kaplan müslüman mı değil mi?" diye derin bir araştırmaya girmemiştir.

Peki gerçekten müslüman mı? Olay biraz bulanık.
Sizin verdiğiniz kitapta geçen sözleride müslüman olmadığına bir delil olabilir fakat daha önemli şeylerde var. Mesela bir süre diyanet işleri başkan yardımcılığı'nda bulunmuş Cemalleddin Kaplan. 1966 yılından 1981 yılına kadar da adana'da müftülük yapmış.
12 Eylül 1980 darbeinden sonra Almanya'ya gitmiş.  Almanya'da "islami Cemaatler ve Cemiyetler Birliği" adında bir örgüt kurmuş.1982 Anayasası'nın hazırlandığı dönemde kurucu meclis üyelerini mektupla istifaya çağırmış. Devlet Başkanı Kenan Evren, televizyondan yayınlanan konuşmasında, Kaplan'ın bu eylemini ismini de vererek eleştirince bir anda ünlenmiş zaten. Yani işi daha ayrıntılı araştırdığımızda madalyonun gerçek yüzünü görebiliyoruz. Bunlar bana göre müslüman olmadığını söylemeye yeterli. Ama bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan biri varsa cevaplar inşeAllah.

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 17 Aralık 2011, 01:21:25 »
Ekrem,bir insanın Ka-mal-istlere laf atması,onların kafir olduğunu söylemesi kişiyi müslüman yapmaz.Ama şu cümlen de ne kastettiğini öğrenmek istiyorum ;

- Hem Cemaleddin Kaplanın müslüman olması ya da imansız olması ne bize çok bi etki eder ne de size.

Anlayamadım ?
Kafir birisine Müslüman demek bize çok etki yapmaz mı demek istiyorsun ?
Bunu açarsan iyi olur zira sen de bilirsin ki Kafir'e Müslüman demek küfürdür.Bekliyorum İnşeAllah...

Diğer konularda da seninle hem fikir değilim çünkü Almanya'da Hilafetçilik oynamaya başlamadan önce tüm yaptıklarından tevbe ettiğini söylemişti,bu da şu demektir ki,Cemaleddin Hilafetçilik oynamaya başladığında bu devletten ve düzenden elini ayağını çekmişti -kendi çapında-,sonraki görüşleri ise sapkınlıktır.

Katıldığım konu,O'nun kafir olmasıdır.

Bir Kaplancı ile konuşur iseniz göreceksiniz ki bunlar,hapisi ikrah görürler,beraat istemeyi normal karşılarlar,avukat tutmayı ha keza yine caiz görürler,bunlara neden olarak da İSLAM'IN MAHKEMESİ YOKTUR,KİM HAKKIMIZI ARAYACAK,narasını atarlar.!?

Hak Mücadelesi,delil ortadadır,Beyyineler -4- syf.167-168 açar okursun-görürsün.

Başka delil olarak da,İstanbul / Silivri'ye gidersin,Kaplancıların kahvelerine oturur sorarsın,

Selam Yalnızca Müslümanlaradır..

Çevrimdışı ekrem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2011, 17:22:49 »
Ekrem,bir insanın Ka-mal-istlere laf atması,onların kafir olduğunu söylemesi kişiyi müslüman yapmaz.

Heryerde bu tarz konuşmaları olduğu için müslüman diye düşünülüyor dedim. Açık açık M.K.A ya kafir diyen kaç tane adam var? İslam devleti kurmaya çalıştığını hilafeti getirmek istediğini söyleyen kaç tane adam var? Eee insanlarda bunları duyunca doğal olarak müslüman olduğunu düşünüyor. Çok ayrıntılı bir araştırmayada girmiyor. Ne bilsin insanlar silivrideki kaplancıların kahvehanesinde ne konuşuluyor... Söylediğim sözlerde bunu kasteddim. Tamamını okuyunca anlaşılıyor zaten...

Ama şu cümlen de ne kastettiğini öğrenmek istiyorum ;

- Hem Cemaleddin Kaplanın müslüman olması ya da imansız olması ne bize çok bi etki eder ne de size.

Anlayamadım ?
Kafir birisine Müslüman demek bize çok etki yapmaz mı demek istiyorsun ?
Bunu açarsan iyi olur zira sen de bilirsin ki Kafir'e Müslüman demek küfürdür.Bekliyorum İnşeAllah...

Yine yazdıklarım tamamen okunursa ve kötü bir anlam çıkarmak için özel olarak çaba harcanmassa ne demek istediğim açıkça anlaşılıyor. Nedir demek istediğim şey? Hemen yazdıklarımı hatırlayalım:
Alıntı
Cemaleddin Kaplan hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmamıştır elbette çoğu kişi. Neden peki? Ona gelene kadar daha nice mesele var da ondan. Hem Cemaleddin Kaplanın müslüman olması ya da imansız olması ne bize çok bi etki eder ne de size. Dediğim gibi ona gelene kadar daha nice mesele olduğu için genelde kimse "cemaleddin kaplan müslüman mı değil mi?" diye derin bir araştırmaya girmemiştir.
Bence gayet açık. Yukarıda yazdıklarımdan "kafir birine müslüman demekten birşey olmaz" gibi bir anlam çıkaran varsa birdaha okusun ne demek istediğimi anlar inşeAllah.
Yine söylüyorum bize faydası dokunacak daha nice mesele varken "cemaleddin kaplan kafir mi değil mi" meselesiyle uğraşmak mısırdaki kelamcı hocalar gibi olmaktır. Bilindiği gibi tevhidi baştan sona 1 saatte anlatan kelamcılar "melek mi üstündür insan mı" konusunu 4 saatten uzun açıklamışlardır. Melek üstün olsa ne olacak insan üstün olsa ne olacak? Tevhidi 1 saatte anlat bu meselede 4 saat takıl. Hiç akıl karı mı? Bize faydalı olan mesele hangisi ise onunla uğraşmak gerek.
Cemaleddin Kaplan meseleside böyledir. Müslüman olması-olmaması bize ne fayda sağlar nede zarar verir. Ancak kendisine fayda veya zararı vardır bu meselenin. Bu sebeple "genelde" insanlar bu konuyu derinlemesine araştırmamışlardır. Cemaleddin Kaplan müslüman olup olmadığını bilmek imanın şartlardın değil ya...
İnşeAllah demek istediğim anlaşılmıştır...

Diğer konularda da seninle hem fikir değilim çünkü Almanya'da Hilafetçilik oynamaya başlamadan önce tüm yaptıklarından tevbe ettiğini söylemişti,bu da şu demektir ki,Cemaleddin Hilafetçilik oynamaya başladığında bu devletten ve düzenden elini ayağını çekmişti -kendi çapında-,sonraki görüşleri ise sapkınlıktır.
Ben zaten hilafet için uğraşırken devlet işlerinden elini ayağını çekmemiştir, tövbe etmemiştir falan demedim. Sadece olayları anlattım. Herhangi bir iddaa da bulunmadım. Yani hem fikir olacak yada olmayacak bir mesele yok ki ortada zaten...

Selam Yalnızca Müslümanlaradır..
Aleyküm Selam ozaman.

Son olarak şunuda belirteyim: Daha önceki mesajımda verdiğim bilgiler bile Cemaleddin Kaplan'ın kafir olduğunu ispatlamaya yeterlidir. Silivrideki kahveye gitmesekte kafir olduğunu yaptıklarıyla açıkça ortaya koyuyor. Ha aksini ispatlayabilecek bir delili olan varsa buraya yazar zaten. Fakat bu meseleyi bukadar büyütmeye gerek yok. Adam zaten müftülük yapmış diyanette çalışmış devlet kurumlarına girmiş parti işlerine karışmış. Bu bilgileri edindikten sonra kafir olduğu açıkça ortaya çıkıyor zaten. Elektriği keşfetmiş gibi davranmaya gerek.

Çevrimdışı RUKAYNE

• Yeni Üye
  • *
  • Cehalet mazeret degildir.....
« Yanıtla #7 : 21 Aralık 2011, 16:39:26 »
öncelikle ben şunu anlamıyorum.insanlar yok şu kafır mı ?yok musluman mı?bu gıbı şeylerı nıye bu kadar uzatıyor anlamıyorum.bızım gayemız bu dını hakkıyla ögrenıp,yasamak ve anlatmaktır.bu gıbı konular uzerınde durmak gerekırken.kımın ne oldugu bızı o kadarda ılgılendırmez.üstelik bu konulardakı uzun tartışmalar belkıde  ıkı  kişininde aynı şylerı anlatıyor ıken farklı şeyler gıbı gorunup,tartışma uzar.bu yuzden mumkun oldukça bu gıbı konuları uzatmamak herkesın hayrına olur.bu gıbı şeylerle zaman harcamak luzumsuz olur.Ve aradakı kardeşlıgı zedeler...

• Site Yöneticisi
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2011, 12:44:17 »

Bir Kaplancı ile konuşur iseniz göreceksiniz ki bunlar,hapisi ikrah görürler,beraat istemeyi normal karşılarlar,avukat tutmayı ha keza yine caiz görürler,bunlara neden olarak da İSLAM'IN MAHKEMESİ YOKTUR,KİM HAKKIMIZI ARAYACAK,narasını atarlar.!?

Bizler bu gibi Kaplancılara asla Müslüman hükmü vermiyoruz. Ayrıca burada onlar hakkında değil, Cemaleddin Kaplan hakkında konuşuyoruz. Onu tekfir edebilmemiz için küfrüne dair açık ve kesin bir delil getirilmesi lazım. Zira bildiğimiz son hâli Müslüman olduğudur.

Çevrimdışı ekrem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 31 Aralık 2011, 21:00:14 »
başımız göğe erdi. Asrımızın en önemli sorunlarından birini çözdük

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Yapılan paylaşımlar vesilesi ile Allah'ın razı olmadığı, İslam'a zıt olan şirk (Allah'a ait hak, sıfat ve yetkileri Allah'tan başkasına veyahut Allah'la beraber başkasına vermektir) ve küfür (gerek inatla gerek cehaletle gerekse inat edenleri taklit sebebiyle Allah'ın tevhidini inkar ve rasulünü yalanlamaktır) içeriklere veyahut bunların savunuculuğunu yapan kurum veya kuruluşlara ulaşmanız halinde hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
Facebook  Twitter  Google