Kinane b. Rebi Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e getirildi. Beni Nadir'in hazinesi onun yanında idi. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem ona hazinenin yerini sordu. O ise hazinenin yerini bildiğini inkar etti. (Siyeri İbn-i Hişam)
Kinane b. Rebi:
"Savaşlar ve geçim sıkıntısı, onların hepsini sürüp götürdü." dedi
Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem:
"(Aradan geçen) zaman az, (gizlenen) mal ise, ondan çok fazla (Az zamanda, o kadar çok mal nasıl harcanır, tükenir?") dedi. (İbni Kayyım - Zadü'l-mead)
"Bu hazine, sizin yanınızda çıkacak olursa, Allah ve Rasulünün hakkınızda vermiş olduğu eman ve himaye teahhüdü sizden uzak kalsın mı?" diye sordu.
"Evet. Uzak kalsın" dediler.
"(Eğer, benden bir şey sakladığınızı tesbit edersem, kanlarınızı dökmeyi ve çoluk çocuklarınızı esir etmeyi helal sayarım.) Bütün mallarınızı almak, kanlarınızı dökmek bana helal olur, size vermiş olduğum eman ve himaye teahhüdü ortadan kalkar" buyurdu.
"Olur! Eğer, senden bir şey sakladığımız anlaşılırsa, bize verdiğin eman sözünü geri al ve kanlarımızı dök" dediler.
Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem, onların bu sözlerine Ebu Bekir, Ömer, Ali ve Zübeyr b. Avvam'la yahudilerden on kişiyi şahid tuttu. (İmam Muhammed - Siyerü'l-Kebir)
Bunun üzerine yahudilerden bir adam (Sa'ye) Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e geldi. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e dedi ki:
"Ben Kinane'yi her sabah bu harabenin etrafında dolaşırken görüyordum."
Bunun üzerine Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem Kinane'ye şöyle dedi:
"Eğer hazineyi senin yanında bulursak seni öldürelim mi?" Dedi ki:
"Evet."
Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem de harabenin kazılmasını emretti, kazıldı. Oradan hazinelerinin bir kısmı çıktı. Sonra ondan geri kalanını istedi. O ise hazinenin yerini söylemekten kaçındı. Bunun üzerine Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem Zübeyr b. Avvam'a emredip ona dedi ki:
"Bütün hazineyi buluncaya kadar ona işkence et."
Zübeyr de onun göğsünde çakmakla ateş çakıyordu. Nihayet onun öleceğinden korktu. Sonra Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem onu Muhammed b. Mesleme'ye verdi. O da kardeşi Mahmud b. Mesleme'nin öldürülmesinin kısası olarak onun boynunu vurdu. (Hazinenin kalan kısmı Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e vahiyle bildirildi.) (Siyeri İbn-i Hişam)